Vieraskynäilijä Beck Samuilta - Samuilta kaivettua kuntoa, osa 2

 

 

Moi, ja hauskaa kurpitsajuhlaa kaikille!

 

Kuten edellisessä postauksessakin, puheenvuoro on siirretty meidän hurmaavalle Samui -kirjeenvaihtajalle Mr. Becksille:


Faijasta vielä sen verran...


Itsepäisyys on pahin vihollisistamme

 

Seurasin erittäin läheltä isäni Pentti Kossilan taistelua vuodesta -74 lähtien, koska olin hänen lenkkeilykumppaninsa. Aloimme ramppaamaan Tapanilan Erän ympäristön ja kotimme välillä noin kolmen kilometrin pituista matkaa. Hän kirjoitti tuolloin ylös tarkalleen päivämäärät ja ajan, joka matkaan kului. 

 

Hän kertoi, että hankalinta oli tolkuttoman sokerin käyttämisen alkuun vähentäminen ja sitten lopettaminen, sekä Kent -tupakoitten lopullinen stumppaaminen.

 

Mitä isäni sitten kirjoissaan niin sanotuksi luontaistuoteguruksi tultuaan korosti, oli tietyllä tavalla luontaistuotteiden määrääminen erilaisina annoksina, kuin lääkärillä ikään. Tämän takiahan hänen sukset menivätkin täysin ristiin lääkeviranomaisten kanssa.


Lopullinen niitti hänellä lääke -ja terveysviranomaisten vastustamiseen tuli, kun hän sai sisäelintulehduksen, joka oli jo operaation jälkeen parantumassa, mutta koska hän oli mennyt myöhässä sairaalaan, tulehdukset olivat ehtineet jo levitä myös muihin sisäelimiin. Tämä sitten laukaisi Pentti Kossilan viimeisen laulun.


Samuin positiiviset fibat


Oma polvi se paranee

 

Itse en ole perustanut suurten luontaistuotemäärien syömiseen. Hankin vitamiinit suoraan vihanneksina, hedelminä, sekä nykyään muutenkin terveellisesti syöden. Ja paljolti olen aina hedelmiä nauttinut.


Vuoden 2024 alusta alkaen olen sitten tehnyt seuraavanlaisia muutoksia:


  • Punainen liha on jäänyt kokonaan pois
  • Sokeri noin 98%:sesti
  • Syön ainoastaan kanaa, kalkkunaa tai kalaruokia
  • Röökit stumppasin lopullisesti kaksi vuotta sitten. Paheellisesti kuitenkin polttelen edelleen sikkeä ja käytän nuuskaakin, mutta ainoastaan viihdeiltoina. Niitä tosin tavalliseen kansalaiseen verrattuna riittää kyllä kohtuullisesti. 
  • Senkin suhteen olen kuitenkin tehnyt parannusta, enkä juo enää useita kaljoja peräkkäisinä päivinä, käytän myös vähäkalorisia oluita, sekä sitten vähäkalorista komboa, elikkä sokeritonta Pepsi Maxia blandiksena ja viskiblendiä, joka on tavallaan luontaistuote sinänsä. Myöskään älyä ei enää koskaan heitetä ämpäriin😅.

 

Painoni on kuitenkin pudonnut ihannepainoon suhteessa pituuteeni. Mikään kovempi urheilija en ole ollut enää vuosikymmeniin, ja viimeisen salikäymisenikin olen tehnyt vuonna -97. Kuitenkin pienillä nikseillä, pienillä liikkumisilla, terveellisellä ruokavaliolla ja huumorimielisellä elämänotteella voin sanoa, että ikäisekseni olen erinomaisessa kondiksessa sekä fyysisessä, että ulospäin näyttävässä "lookissa".

 

Itse näen, että hyvä henkinen balanssi, omaan terveyteen panostaminen, kovan stressin välttäminen, huumorintajun säilyttäminen tiukoissakin paikoissa, jatkuva positiivinen ajattelu negatiivisissakin paikoissa, lääkkeitten ja sairaaloitten välttely kaikin keinoin, sosiaalinen kanssakäyminen sekä perheen että ystävien kanssa ovat asioita, jotka edesauttavat elämään täysin terveellistä ja tasapainoista, sekä onnellista elämää.

 

Beck's special sause! Kaloreita vähän, vihanneksia paljon, kanan jauhelihaa näöksi.

 

Itselläni on tietysti lisäksi tämä Samuin paratiisisaari tässä, joka tuottaa jatkuvasti positiivista fibaa, mutta kun sitä ei ole kaikille tarjolla, niin täytyy hakea positiivisuutta muista asioista, kuten vaikka eläimistä, lapsista, puolisostaan, urheiluharrastuksista, työnteosta ja vaikkapa kokkailusta.

 

Kun aloin syömään tätä omaa valmistamaani spesiaalisoossia, niin rasvaprosentistani on vuoden alusta hävinnyt prosentti per kuukausi. Ja vauhti jatkuu edelleen. Joo, se on tukevasti ylipainoisen tai muulla tavalla ylipainoisen aivan paras "lääkityskeino", jolla paino lähtee pysyvästi ja huomaamattomasti rasvaprosentin pienenemisen takia. Huomaat koko ajan pieniä uusia asioita kehossasi, jotka laittavat sinut yrittämään entistä enemmän kaikkien muiden parantavien asioitten suhteen. 

 

Tekee kerralla isomman satsin ja paria makua, niin sinkku elää pakastamalla pitkään.



 

Tähän loppuun heitetäänkin sitten kuvissa näkyvän Becksin "Specialsoossin" teko-ohjeita:

 

  • Valitaan näitä vihanneksia: bataatti, parsakaali, tomaatti, paprika (3 väriä jees), sipuli. Kurkku tai porkkanakin käy, näillä voi korvata jotain kauden kalliimpia vaihtoehtoja. 
  • Mutti tomaattimursketta 3 prk á 400g
  • 400g/kilo kananjauhelihaa. Voihan sinne enemmänkin laittaa, tai vähemmän riippuen siitä, onko enemmän lihaan menevä vai ei. Ja kasvissyöjä voi jättää laittamatta kokonaan.
  • Bertolli oliiviöljy
  • Tölkki Pepsi Maxia
  • Tölkki hyvää lageria
  • Kikkoman soijasoosi
  • Suosikkimustapippuriasi (oma suosikkini on McCormick, mutta sitä on todella vaikea saada Suomesta)

 

Kaikkia näitä vihanneksia kilon verran. Turha alkaa näpertelemään, koska suurin osa menee pakkaseen, josta sitä on aina helppo ottaa lisää. Tietysti jos olet kädetön kokki, niin älä tee näin, vaan aloita pienemmällä satsilla ja suhteuta luvut pienempiin annoksiin. Täysin väärää lopputulosta on vaikea saada.

 

Itse asiassa jätänkin tämän tähän. Tarkastellaan tässä kohtaa kuinka paljon Heidin blogilla on vielä suosiota. Elikkä heittäydyn itse tässä hänen puolestaan luodin eteen ja sanon, että reseptin teko ja osa 3 tulee, jos kansa niin vaatii. Eli 10 tykkäystä, niin ohjeet tulee kolmososassa 😘...

 


Voi hyvin käyttää myös burgereihin

Eri maut eri rasioihin ja pakkaseen.

 


3
Back to Top